Çöp Kamyonu İmalatı yapan Firmalar

Çöp kamyonu şehirleşme ile birlikte daha da önem kazanıyor; atık yönetiminin hiç olmadığı kadar önem kazandığı günümüzde üretici firmalar güncel çevre, tasarım ve ilgili yönetmeliklere göre yeni konum alıyorlar.

Şahlan olarak 1972 yılında başladığımız imalat tecrübemizde hidrolik sıkıştırmalı çöp kasaları imalatına büyük önem vermekteyiz. %100 yerli sermaye ile, Türk mühendisliği ve işçiliğini birleştirerek ürettiğimiz çöp kamyonları bu gün dünyanın pek çok ülkesinde hizmet vermektedir.Çöp kamyonu imalatı yapan firmalar Türkiye'de irili ufaklı 10 kadar firmadan oluşmaktadır. Bu firmalardan pek azı Şahlan kadar ürün çeşitliliğine sahiptir. Şahlan sahip olduğu hidrolik, pnömatik devre elemanları satış mağazası Hidroteknik A.Ş. ile birlikte üretimlerinin tamir, bakım, yedek parça ve servis konularında da hizmet etmektedir.

Şahlan olarak bizim görüşümüze göre küresel ticaret pek çok sektörde olduğu gibi araç üstü ekipman sektöründe de tekelleşmeye doğru gitmektedir. Çok uluslu şirketler Türkiye merkezli, Türk sermayesi ile kurulmuş şirketleri satın almakta veya ortaklık yapmaya başlamışlardır. Bu bakımdan Şahlan gibi yerel firmalar sahip oldukları milli ve yerli vasıflarını korumak adına dünya markaları ile rekabete zorlanmıştır. Bu rekabet pek çok üreticinin ürün kalitesi ve hizmetlerini düşürümesine yol açmıştır.

Şahlan olarak küresel rekabete girip ürün kalitemizi düşürmek yerine sahip olduğumuz marka değerini hak ettiği düzeyde tutmayı ve sektörün saygın kurumlarından biri olmayı hep koruduk. Yurtdışındaki bayilerimiz ile birlikte özellikle Ortadoğu'da henüz çok uluslu şirketlerin agresif tutum içerisine girmediği yerlerde Türk malını yaymaya gayret ettik. Milli ve yerli oluşumuzla gurur duyduk, duyuyoruz. Günümüzde Türkiyeli üretici olarak bilinen çöp kamyonu veya araç üstü ekipman üreticisinin tamamen yabancı hidrolik komponent üreticilerine bağlı, veya doğrudan yabancı sermayeyle ilişkili olduğu günümüzde Şahlan milli ve yerli duruşu ile diğer üreticilerden farklı bir noktadadır. Hidrolik valfinden filtresine, hidrolik silindirlerde kullanılan sert krom kaplı milden, sızdırmazlık elemanına kadar Türk malını tercih eden Şahlan, dünyaya ihraç ettiği ürünlerde Türk malı yedek parçanın da gelişimine ön ayak olmaktadır.

 

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.